• hoens
  • boenner
  • graeskar
  • tomater

Del denne artikel

Sorte pletter på tomaterne - Griffelråd

0.0/5 rating (0 votes)

Hvorfår får mine tomater sorte pletter?

Hvis dine tomater har sorte ender - altså modsatte ende af den som sidder fast, så er det med god sansynlighed fordi planten har for lidt calcium i forhold til de andre mineraler.
Problemet er ganske almindeligt blandt tomatdyrkere - mest dyrkere i de tidligere stadier ;O))... for alt hvad der skulle til var et drys med havekalk. Problemet opstår ofte, når man dyrker tomater i spaghnum - specielt den billige sorte. Men det kan også opstå ved uregelmæssig vanding - som så forhindrer kalktilførslen.

Sådan ser de ud

Tomaterne har allerede som små en lille sort ende - resten af tomaten ser fin ud. Mens tomaten vokser sig større vokser den sorte plet med, samtidig med at den vokser til at fylde endnu mere af tomaten.
Pletten er helt brun og ser vissen og tør ud.

Hvad kan man gøre?

Det er ganske simpelt at løse et akut problem ved at blande et gram kalksaltpeter pr. liter vand. Vand planterne grundigt med denne opløsning og spray gerne på bladene om aftenen. Denne metode virker med det samme og du kan se forbedringer i løbet af et par uger.
Desuden kan du drysse et tyndt lag almindeligt havekalk på jorden omkring tomaterne. Det virker også i kapilærkasser.

Hvem er jeg?

Michael BrixTja... nogle gange spørger jeg mig selv om selvsamme. Jeg hedder i hvert fald Michael Brix og lever af at lave hjemmesider og søgemaskineoptimering. Men en anden stor passion jeg har er; køkkenhaven, dyr, fotografering, madlavning, selvforsyning, lystfiskeri og alt hvad der associerer til nævnte kategorier.
Jeg bor i Nordjylland sammen med min kone Pia og min søn Bastian. Her bor vi på et nedlagt landbrug, hvor vi forsøger at producere grøntsager, frugter og bær - sammen med lidt fjerkræ.. Man kan ikke bo på landet uden hanegal, så selvfølgelig...

Velkommen til mit hjem og min legeplads ;)

Mine Sponsorer

Nyhedsmail

Få besked, når jeg har noget nævneværdigt på hjerte ;)

Flere Sponsorer