Langtidsstegt gedekølle
Lørdag, 26 Oktober 2013

Langtidsstegt gedekølle

4.0/5 rating (2 votes)

Langtidsstegt gedekølle er opskriften til mørt og lækkert gedekød.
Gedekøllen skal steges i lang tid ved svag varme - så bliver den mør og saftig.
Opskrift på: Gedekølle med rødvinssauce

Der er så mange, som tror, at gedekød er tørt og sejt. Det er 100% sikkert fordi, de ikke har prøvet at smage en ordentligt tilberedt ged. Langtidsstegning er metoden til at få det møre gedekød (og i det hele taget alt slags kød) til at falde fra benet - mørt, saftigt og fuldt af smag. 

Du skal bruge:

- en gedekølle eller andet gedekød
- 2-3 hvidløg
- 1 alm. løg
- rosmarin
- timian
- soya (alm. salt)
- kraftig rødvin (ofte kan cabernet sauvignon gøre jobbet)
- salt
- FRISKKVÆRNET peber

Opskrift på ged
Gedekøddet bliver helt mørt, så det falder af benet.
Sådan gør du:

1: Tag en spids kniv og prik huller i kødet hist og pist og prop et halvt fed hvidløg ned i hvert hul (jeg har ca. 5-7 cm. mellem hvert.)

2: Bland lidt olie med lidt soya og gnid kødet i det (for at få krydderier til at hænge bedre fast og give dejlig smag).

3: Gnid geden ind i alle krydderierne og læg den i en bradepande som ikke er for stor.

4: Hæld ca. 1 glas rødvin i et glas og hæld resten af rødvinen ned i bradepanden ved geden. Tilsæt et finthakket løg og ca. en halv deciliter soya.

5: Sæt ovnen på 85* IKKE varmluft. Tildæk stegen (hele bradepanden) med staniol eller låg, så det lukker så tæt som muligt.

6: Nu skal du bare vente i ca. 24 timer. Kig evt. til stegen for at være sikker på at der ikke fordamper for meget væde - hvis det er tilfældet hældes en kop vand eller to mere ved.

... 23 timer senere:

 

Sovsen:

Nu hælder du væden over i en gryde og pakker stegen ind i staniol igen. Smag på væden - hvis den ikke smager kraftigt skal den koges ind - bare kog løs til den virkelig smager af noget. Jeg koger den gerne nok ind til at den kan bære 1/4 piskefløde. Jævn sovsen med maizena eller hvedemel og smag til ( den behøver oftest ikke meget salt pga. soyaen.)