Høns og køkkenhaven

Høns og køkkenhaven

3.0/5 rating (2 votes)

Orpington høns hjælper til på køkkenhaven
Lad hønsene hjælpe i køkkenhaven.
Hvordan er det lige det fungerer med høns og køkkenhaver? - Vi fik ikke efterårsgødslet, så jeg har spredt 1 år gammelt hestemøg m. halm i hele køkkenhaven, hvorefter min flinke nabo harvede det godt igennem, men det lå stadig noget i klumper, så jeg kaldte hønsene ud på køkkenhaven og snart var de igang med at sprede klumperne godt og grundigt.

Hønsene spiser ukrudtsfrø og spirer

Hønsene gør flere ting, når du lader dem skrabe i køkkenhaven før plantning. De spiser nemlig alt hvad de finder af ukrudsfrø og skud.

Gratis gødning - direkte fra hanen

Når hønsene går frit skider de selvfølgelig rundt omkring og en hønseflok kan virkelig gøre et område mere frugtbart - altså så længe at planterne er store nok til at klare hønsenes skraben - ellers kan man jo bare give dem lov før du planter lig på køkkenhaven.

Pas På med hønsegødning!!!

Høns på marken
Sørg for at du har kraftige planter, hvor dine kødhøns skal have lov at skrabe!
Du skal passe MEGET på med at bruge frisk hønsegødning på køkkenhaven - det er alt for kraftigt og vil svide rødderne på de fleste almindelige planter. Den smule som hønsene laver, mens de går rundt på køkkenhaven og spreder møg er ikke noget problem, men f.eks. en skovlfuld under kartoflerne virker ikke efter hensigten. For at du kan bruge det skal du istedet putte det i kompostdyngen og gemme det et års tid - så får du en endnu bedre kompost - for ikke at sige en SUPERKOMPOST!.