• hoens
  • boenner
  • graeskar
  • tomater

Del denne artikel

Andesteg stegt for vildt

Andesteg stegt for vildt

4.2/5 rating (6 votes)

Sådan laver du en lækker andesteg

landandDenne opskrift kan forvandle ethvert stykke kød - selv en kedelig supermarkedsand til et lækkert lækkert mørt stykke saftigt kød.

Ingredienser:

- 1 and (Selvfølgelig helst en lækker landand - den kendetegnes ved at den oftest stadig har fødder)
- Salt og peber.

Sådan gør du

Hvis du er rigtig hardcore, er trin 1 at hugge hovedet af anden, plukke den og lade den hvile i køleskabet i 3-4 dage.

1: Start med at sætte ovnen på kraftig varmluft - ca. 240 grader.
2: Vask anden grundigt og gnid den i salt og peber indvendig og udvendig - på med handsken.
3: Læg anden på en bradepande eller stegeso og hæld en kop vand ved. Uden låg smider du den i ovnen til bruning. Efter ca. 30 minutter bør den have taget farve og næsten ligne noget der kunne være klar til at spise. 
4: Når anden er lækker brun, skruer du ovnen ned på ca. 75 grader uden varmluft. Læg anden med brystet op. Put låget på og vent.
5: Vent...
6: Vent længere....
7: Efter ca. 22-24 timer tager du anden ud. Den ligger nu i sin egen saft og fedt og er måske næsten halvt dækket - måske mere.
8: Skru ovnen op på 240 grader varmluft, mens du forsigtigt skærer stykkerne af anden og lægger dem på et ovnfast fad. Pensl nu skindet med smør og put faddet i ovnen, når ovnen er helt varm. 
Efter ca. 15-20 minutter bør skindet være lækkert sprødt - ellers giv dem lidt mere tid - det er vigtigt at der ikke er væde ved.

Brun sovs

1: Hæld væden fra anden i en gryde og tag det meste af fedtet fra - efterlad blot 4-5 spiseskefulde. 
2: Når fedtet flyder på toppen tager du ca. 2-3 spiseskefulde hvedemel og drysser gennem en si ovenpå fedtet så det når at blive optaget. 
3: Når alt mel er vådt af fedtet, kan du piske med piskeriset, mens du langsomt opvarmer sovsen. Når sovsen begynder at koge, er den næsten klar. Du kan evt. tilsætte LIDT kartoffelvand, hvis den er for kraftig eller tyk.
Smag til med evt. en lille smule soya, salt, peber og lidt sukker eller hjemmelavet æblegele ;)

Velbekomme

Hvem er jeg?

Michael BrixTja... nogle gange spørger jeg mig selv om selvsamme. Jeg hedder i hvert fald Michael Brix og lever af at lave hjemmesider og søgemaskineoptimering. Men en anden stor passion jeg har er; køkkenhaven, dyr, fotografering, madlavning, selvforsyning, lystfiskeri og alt hvad der associerer til nævnte kategorier.
Jeg bor i Nordjylland sammen med min kone Pia og min søn Bastian. Her bor vi på et nedlagt landbrug, hvor vi forsøger at producere grøntsager, frugter og bær - sammen med lidt fjerkræ.. Man kan ikke bo på landet uden hanegal, så selvfølgelig...

Velkommen til mit hjem og min legeplads ;)

Mine Sponsorer

Nyhedsmail

Få besked, når jeg har noget nævneværdigt på hjerte ;)

Flere Sponsorer