• hoens
  • boenner
  • graeskar
  • tomater

Del denne artikel

Skrubtudse (Bufo Bufo)

0.0/5 rating (0 votes)

Skrubtudse - Bufo Bufo - en almindelig gæst i vores haver
Skrubtudse - Bufo Bufo - en almindelig gæst i vores haver
Tudsen er en af de mest almindelige krybdyr i landet, selvom jeg ikke selv har oplevet den så ofte andre steder - men vi har den altså her.

Tudsen genkendes let i forhold til en frø, da tudsen er meget mere kluntet og har vortet skind. Hunnen bliver ca. 10-15 cm. lang og hannen noget mindre - han sidder ovenpå hende i parringstiden.
Den bruger sin lange tunge til at fange mad som ofte består af snegleæg, snegle og orme.
 

Skrubtudse i haven
Skubtudser i haven - vi har dem hele sommeren

I modsætning til frøen lever tudsen oftere på landjorden og i vores have er der f.eks. slet ikke vand. Skrubtudserne lever oppe ved vores hus under noget murværk omkring soklen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Hvem er jeg?

Michael BrixTja... nogle gange spørger jeg mig selv om selvsamme. Jeg hedder i hvert fald Michael Brix og lever af at lave hjemmesider og søgemaskineoptimering. Men en anden stor passion jeg har er; køkkenhaven, dyr, fotografering, madlavning, selvforsyning, lystfiskeri og alt hvad der associerer til nævnte kategorier.
Jeg bor i Nordjylland sammen med min kone Pia og min søn Bastian. Her bor vi på et nedlagt landbrug, hvor vi forsøger at producere grøntsager, frugter og bær - sammen med lidt fjerkræ.. Man kan ikke bo på landet uden hanegal, så selvfølgelig...

Velkommen til mit hjem og min legeplads ;)

Mine Sponsorer

Nyhedsmail

Få besked, når jeg har noget nævneværdigt på hjerte ;)

Flere Sponsorer