• hoens
  • boenner
  • graeskar
  • tomater

Del denne artikel

Tomater i vandingskasser

Tomater i vandingskasser

0.0/5 rating (0 votes)

Dyrkning i Vandingskasser

Vandingskasser - kapillærkasser er super til tomatdyrkning.Vandingkasser eller kapilærkasser som de også kaldes, er nok den letteste måde overhovedet at dyrke sine tomater - hvis man da ikke lige vil sætte sit hydroanlæg op.
Man kan dyrke mange forskellige ting i vandingkasser - men af gode grunde er de ikke gode til f.eks. gulerødder og kartofler. Derimod er de fortræffelige til krydderurter, som stortrives i halvskyggen under tomaterne.

En vandingskasse er i princippet superlet at lave selv (hmm - måske til et lille forårsprojekt på Jydehaven ;O))
Den består jo blot af en vandbeholder, hvori to rør er sænket ned med forbindelse til toppen, hvori jorden befinder sig. Planternes rødder gror ned igennem rørene og suger næring og vand op til planten.
kapillaerkasser kan give et utroligt udbytte -  det er ganske let.

Sådan dyrker du dine tomater i vandingskasser 

1: Du skal først have lavet dine vandingskasser selv - eller du kan købe de urimeligt dyre flamingo vandingskasser, som ligger i ethvert supermarked eller byggecenter.

2: Køb noget flydende drivhusgødning til at blande i vandet i vandingskassen.

Tomater trives godt i vandingskasser - husk at give gødning i vandet!3: Køb noget spaghnum eller nogle færdigmixede poser jord (jeg kan varmt anbefale dig at blande spaghnum selv. Jeg får i hvert fald større udbytte i længere tid, når jeg blander mit selv)
Læs om jorden her: Jord til tomatdyrkning

4: Når vandingskassen er ladt med din foretrukne jord og der er gødevand i kassen - ja, så er det bare at plante sine foretrukne tomatsorter og sørge for at kassen aldrig løber tør for gødevand.

Gode Råd

1: Drys et helt tyndt lag havekalk ovenpå jorden, når tomatplanten er plantet. Dette kalk er med til at forhindre de brune pletter kaldet "Griffelråd".
2: Dyrk evt. krydderurter i bunden under tomatplanterne - et bundt persille eller andet er altid skønt at have ved hånden.

Hvem er jeg?

Michael BrixTja... nogle gange spørger jeg mig selv om selvsamme. Jeg hedder i hvert fald Michael Brix og lever af at lave hjemmesider og søgemaskineoptimering. Men en anden stor passion jeg har er; køkkenhaven, dyr, fotografering, madlavning, selvforsyning, lystfiskeri og alt hvad der associerer til nævnte kategorier.
Jeg bor i Nordjylland sammen med min kone Pia og min søn Bastian. Her bor vi på et nedlagt landbrug, hvor vi forsøger at producere grøntsager, frugter og bær - sammen med lidt fjerkræ.. Man kan ikke bo på landet uden hanegal, så selvfølgelig...

Velkommen til mit hjem og min legeplads ;)

Mine Sponsorer

Nyhedsmail

Få besked, når jeg har noget nævneværdigt på hjerte ;)

Flere Sponsorer