Soltørrede Tomater

Soltørrede Tomater

5.0/5 rating 1 vote

Hjemmelavede soltørrede tomater
Soltørrede tomater er noget af den lækreste snack jeg kan lave.
Lav dine egne "soltørrede" tomater

At tørre sine tomater og lave et produkt som minder om de soltørrede tomater som står på hylderne i supermarkedet kan varmt anbefales. De hjemmelavede soltørrede tomater smager klart bedst - helt klart.
Selvom jeg skriver soltørrede tomater, laver jeg dem nu i ovnen, og de er meget populære i vores lille familie.
Det er helt klart min foretrukne metode til at sikre at vi kan nyde vores egne tomater hele vinteren igennem. Hvis et alternativ f.eks. er at lave tomatsauce eller andet lignende produkt så skulle du helt sikkert forsøge dig med de hjemmelavede soltørrede tomater.

Alle tomater kan bruges til soltørring.Sådan gør du:

Tag alt hvad du har af gode modne tomater. Om det er cherrytomater, bøftomater eller madtomater kommer sig ikke så nøje - de smager alle fantastisk. Det er blot vigtigt at tomatstykkerne ikke er tykkere end ca. 1,5 cm. Hvis tomatstykkerne er for tykke tager det alt for lang tid at tørre dem. Sørg for at lave så mange tomater ad gangen, Skær tomaterne i max 1 cm. tykkelse - gerne lange snacks.da det tager mange timer at tørre dem og der er jo ingen grund til at bruge ovnen i så mange timer og undlade at fylde ovnen op.
Tag en stor bradepande og smør den i en smule olivenolie, så de tørre tomater ikke sidder fast.
Skær tomaterne i stykker og placer dem på bradepanden I ET LAG!
Nu kan tomaterne krydres med urter osv. Efter smag og behag. Jeg bruger masser af stødt peber, Her nogle pastatomater, som i forvejen er lidt tørre.et drys chili, et drys salt og et drys sukker.

Langtidstegte tomater er bedst

Tænd ovnen på ca. 50 grader og lad tomaterne i fred i mange timer. Det kan sagtens tage 5-6 timer - nogle gange længere. Det er vigtigt at tomaterne er helt tørre - specielt hvis du vil opbevare dem i længere tid.
Når tomaterne er tørre får de den der soltørrede tomatsmag som er så kraftig og fantastisk i mange retter - ja, eller bare som en snack.
Læg tomaterne i et ovnfast fast. Smør faddet i olivenolie.For at opbevare tomaterne skal de gemmes i en tør beholder af en slags - ellers suger de fugt til sig og går til grunde.
Tørrede tomater i olivenolie

Soltørrede tomater i olivenolie

For at få tomaterne til at holde i længere tid kan du hælde dem i glas og overdækkede med olivenolie. Her kan du med fordel putte et par fed hvidløg og måske lidt chili i. Sådan kan tomaterne holde sig længe i køleskabet. Olivenolien kan bagefter benyttes til f.eks. marinader eller til noget tapas eller lignende.
Held og lykke med de soltørrede tomater - det kan næsten ikke gå galt og så smager de bare helt vildt godt.